Οι βιοφαρμακευτικές εταιρείες έχουμε δεσμευτεί να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έρευνα & ανάπτυξη λύσεων που θα συμβάλλουν στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενών με τη νόσο COVID-19.

Σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές που βιώνουμε, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε έναν κοινό στόχο: Να νικήσουμε τον SARS-CoV-2 και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη νόσο COVID-19. Οι επενδύσεις που έχουμε κάνει τις τελευταίες δεκαετίες στη νέα τεχνολογία, την έρευνα και τις θεραπείες, μας δίνουν τη δυνατότητα να δράσουμε γρήγορα:

  • Εξετάζουμε ταχύτατα τις τεράστιες παγκόσμιες βιβλιοθήκες φαρμάκων μας για τον εντοπισμό πιθανών θεραπειών ενώ είναι σε εξέλιξη δεκάδες κλινικές μελέτες για να δοκιμαστούν νέες και ήδη υπάρχουσες θεραπείες.
  • Θέτουμε πρωτεργάτες στον αγώνα, τους κορυφαίους επιστήμονές μας και αξιοποιούμε τις επενδύσεις μας σε νέες τεχνολογίες για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.
  • Μοιραζόμαστε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών σε πραγματικό χρόνο με τις κυβερνήσεις, τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς και άλλες εταιρείες για να μεγιστοποιήσουμε την πιθανότητα ανάπτυξης πρόσθετων θεραπειών.
  • Επεκτείνουμε τις δυνατότητες παραγωγής που διαθέτουμε και θα συνεργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να καταστεί εφικτή η αυξημένη παραγωγή που θα απαιτηθεί, μετά την ανάπτυξη ενός επιτυχημένου φαρμάκου ή εμβολίου.
  • Εκτός από την αξιοποίηση της επιστημονικής μας εμπειρογνωμοσύνης για την εξεύρεση νέων τρόπων διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των λοιμώξεων από τον ιό SARS-CoV-2, παρέχουμε επίσης οικονομική υποστήριξη και δωρεές σε είδος στην Πολιτεία, τα νοσοκομεία, σε φορείς και οργανισμούς.
  • Ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση της Ελλάδας, τις κυβερνήσεις άλλων χωρών και τις παγκόσμιες αρχές υγείας για την συνολική αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και για τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας και της προσβασιμότητας στις νέες θεραπείες και τα εμβόλια που θα αναπτυχθούν και θα εγκριθούν, για όλους όσους τα έχουν ανάγκη.