Ποιοι είμαστε

Board of Directors

Agata Jakoncic
Πρόεδρος ΔΣ PIF, Διευθύνουσα Σύμβουλος MSD για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα

Η Agata έχει δραστηριοποιηθεί πολύ στη διαμόρφωση της πολιτικής υγείας στην Ελλάδα και μέσα από την PIF, ηγείται της ομάδας εργασίας Market Access & Policy έχοντας παραδώσει έγγραφα θέσης σε τέσσερα βασικά θέματα. Σε επίπεδο χώρας, η Agata συμμετείχε επίσης στον δημόσιο διάλογο μέσω roadshows, συμμετοχής σε συνέδρια και έκφρασης της ηγετικής σκέψης. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Agata συζητά θέματα φαρμακευτικής πολιτικής και προτείνει λύσεις στις Βρυξέλλες για ένα καλύτερο μέλλον της φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Ελλάδα – που εκτείνονται από την οικονομική βιωσιμότητα μέχρι τον πλούτο της ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα.

Περισσότερα
Γεώργιος Τουσίμης
Αντιπρόεδρος ΔΣ PIF, Γενικός Διευθυντής AMGEN Ελλάδος & Κύπρου

O Γιώργος Τουσίμης είναι o Γενικός Διευθυντής της Amgen για την Ελλάδα και την Κύπρο από το 2019. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο, έχοντας διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες εταιρίες του χώρου σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα όπως στις πωλήσεις & το μάρκετινγκ, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στη διασφάλιση ποιότητας και στην εταιρική συμμόρφωση, με περιοχές ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Περισσότερα
Σάββας Χαραλαμπίδης
Γενικός Γραμματέας ΔΣ PIF, Γενικός Διευθυντής Gilead Sciences

O Σάββας Χαραλαμπίδης είναι Γενικός Διευθυντής της Gilead Sciences Ελλάδος & Κύπρου από το 2012. Εργάζεται για περισσότερα από 20 χρόνια στο φαρμακευτικό κλάδο, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του από τις πωλήσεις και αναλαμβάνοντας προοδευτικά θέσεις αυξημένης ευθύνης σε διάφορες εταιρείες του κλάδου.

Περισσότερα
Andreas Pollner
Ταμίας ΔΣ PIF, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Hellas

O Andreas Pollner ανέλαβε την 1η Αυγούστου 2019 τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Bayer Hellas, καθώς και το ρόλο του Cluster Division Head του Τομέα Φαρμάκων για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία. Ο κος Pollner διαθέτει ευρεία εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Bayer Pharma στο Business Coordination, στη διαχείριση χαρτοφυλακίου και στη διεύθυνση μονάδας (Business unit Head) στη Ρωσία, καθώς και μέσω της ανάθεσης έργων στις ΗΠΑ.

Περισσότερα
Πασχάλης Αποστολίδης
Μέλος ΔΣ, PIF Διευθύνων Σύμβουλος, AbbVie Φαρμακευτική Α.Ε.

Ο Πασχάλης Αποστολίδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) 2015-2018. Εργάζεται στον ιατροφαρμακευτικό χώρο εδώ και 34 χρόνια, έχοντας θητεύσει σε όλες τις θέσεις ευθύνης. Έχει σπουδάσει Χημεία (B.Sc), Οικονομική Γεωγραφία (B.A.) και Φαρμακευτική Χημεία (Grad. Diploma) στον Καναδά, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Περιβαλλοντολογικής Χημείας (MSc) στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Stratchlyde της Γλασκόβης.

Περισσότερα
Michaela Scheiffert
Μέλος Δ.Σ. PIF, Γενική Διευθύντρια General Medicine Ελλάδας & Κύπρου, Μέλος Δ.Σ. Sanofi Ελλάδας & Κύπρου, Transformation Lead General Medicine MCO Νότιας Ευρώπης

Η Michaela Scheiffert ξεκίνησε την καριέρα της στην Sanofi το 1997, έχοντας περάσει με επιτυχία από διάφορες θέσεις της εταιρείας, όπως Marketing Director του καρδιαγγειακού τομέα στη Γερμανία. Μετά από 10 χρόνια εργαζόμενη και ως επικεφαλής στον τομέα αυτό, η Michaela μετακινήθηκε το 2009 στο νεοϊδρυθέν CHC τμήμα της Sanofi ως επικεφαλής μέχρι το 2016.

Περισσότερα
Έλενα Χουλιάρα
Μέλος ΔΣ PIF, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου

Η Έλενα Χουλιάρα είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α και κάτοχος ΜΒΑ του ALBA Graduate School. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον φαρμακευτικό κλάδο και από τον Δεκέμβριο του 2016 κατέχει την θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου.

Περισσότερα